Nyheter Försäkring

Här listar vi nyheter som handlar om försäkringsområdet.

2014

Konsumenttrender i Europa

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa) har publicerat sin tredje rapport om konsumenttrender.

Andra omgång av tekniska standarder och riktlinjer för Solvens 2

2014-12-04 | Eiopa Nyheter Solvens 2

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten, Eiopa, genomför nu ett öppet samråd för att få in synpunkter på en andra omgång av tekniska standarder och riktlinjer för genomförandet av Solvens 2-reglerna.

Svenska försäkringsföretag utvärderade i stresstest

2014-12-01 | Eiopa Nyheter Solvens 2

Den europeiska tillsynsmyndigheten för försäkringsföretag och tjänstepensionsinstitut, Eiopa, har genomfört stresstester av europeiska försäkringsföretag för att pröva deras motståndskraft. Från Sverige deltog tio stora försäkringsföretag och grupper, vilka svarar för mer än hälften av den svenska försäkringsmarknaden.

Förslag om kriterier för att förbjuda eller begränsa försäkringsbaserade investeringsprodukter

Den europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten Eiopa har publicerat ett samrådsdokument om vad som ska krävas för att de nationella tillsynsmyndigheterna, eller Eiopa, ska få ingripa mot vissa försäkringsbaserade investeringsprodukter (PRIIP:s), utifrån det nya regelverket för sådana produkter.

Myndighet vill försätta Victory Life i likvidation

Tillsynsmyndigheten Financial Services Commission (FSC) på Brittiska Jungfruöarna har ansökt om att högsta domstolen på Brittiska Jungfruöarna ska försätta Victory Life i likvidation.

Nya rapporter från FI

FI tar fram nya rapporter för våra tre verksamhetsområden, Bank, Försäkring respektive Marknader. Rapporterna behandlar både risk- och tillsynsfrågor inom respektive område.

Rekommendation för livbolagen kan förenkla flytt av pensionssparande

En rekommendation för branschen kan fungera som en väg att se till att konsumenter får tydligare information i samband med flytt av pensionsförsäkring. Det framhåller Finansinspektionen i en delrapportering av ett uppdrag från regeringen.

Samråd om riktlinjer för försäkringsbolagens process för godkännande av produkter

Den europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten, Eiopa, har publicerat ett samrådsdokument om riktlinjer för försäkringsbolagens produktgodkännandeprocess (POG).