Varning för Stockholm Asset Management (clone)

2023-10-06

Finansinspektionen (FI) har fått kännedom om att personer som säger sig representera Stockholm Asset Management (clone) erbjuder finansiella tjänster till konsumenter.

Någon använder sig på falska grunder av ett riktigt bolags varumärke och kontaktuppgifter för att övertyga konsumenter om att de representerar det äkta bolaget. "(Clone)" efter företagsnamnet innebär att ett existerande företags namn utnyttjas till bedrägerier.

Stockholm Asset Management (clone) har inte tillstånd från FI att driva värdepappersrörelse eller annan finansiell verksamhet i Sverige och står alltså inte under FI:s tillsyn. Någon gränsöverskridande verksamhet för Stockholm Asset Management (clone) har heller inte anmälts till Finansinspektionen från något annat EES-land.

FI varnar investerare och andra att handla med företag som inte har tillstånd att driva finansiell verksamhet. Varningarna finns samlade i FI:s varningslista. Samtliga företag med tillstånd i Sverige finns i FI:s företagsregister.

Stockholm Asset Management (clone) har två webbplatser (www.stockholmassetmgtab.com och www.stockholmassetmgt.com) och använder följande kontaktuppgifter:

support@stockholmassetmgt.com
support@stockholmassetmgtab.com