Europeiska bankmyndigheten (EBA) inledde den 20 januari sitt återkommande stresstest av den europeiska banksektorn.
Europeiska bankmyndigheten (EBA) bjuder in till offentligt samråd för att samla in synpunkter med anledning av myndighetens förslag om EU-gemensamma riktlinjer för hållbarhetsrelaterad scenarioanalys.
Nu finns en sida på FI:s webbplats med samlad information om de krav på rapportering som gäller från och med i dag, i och med att Dora-förordningen börjar tillämpas.
Företag som genomför värdepapperisering med betydande överföring av kreditrisk ska underrätta Finansinspektionen om detta. Nu finns vägledning om hur det ska gå till på vår webbplats.
Den 17 januari börjar kraven på att rapportera allvarliga IKT-relaterade incidenter enligt Dora-förordningen att gälla. Rapporteringen ska göras i FI:s rapporteringssystem Fidac.
Europeiska bankmyndigheten (EBA) har publicerat ett yttrande som uppmanar behöriga myndigheter inom EU att inte prioritera tillsynsåtgärder eller börja pröva ansökningar om godkännande av initialsäkerhetsmodeller, som kan komma att lämnas in till följd av att det reviderade regelverket Emir 3 träder i kraft den 24 december.
Europeiska bankmyndigheten (EBA) har publicerat det rapporteringstekniska paketet (v4.0) på sin webbplats. Publiceringen innehåller de element som behövs för rapporteringen av informationsregister enligt Dora.
Finansinspektionens styrelse har beslutat om nya och ändrade föreskrifter och allmänna råd till följd av EU:s förordning om digital operativ motståndskraft för finanssektorn (Dora-förordningen).
Europeiska bankmyndigheten, EBA, har publicerat DPM-paketet: version 4.0.
FI har meddelat de europeiska tillsynsmyndigheterna, EBA, Esma och Eiopa att vi kommer att följa de gemensamma riktlinjerna (JC/GL/2024/36) om tillsynssamarbetet och informationsutbytet mellan de europeiska tillsynsmyndigheterna och behöriga myndigheter enligt förordning (EU) 2022/2554.