Möjlighet finns nu för rapportörer att testa det nya formatet i Dora informationsregister och skicka in en fil.
Måndag den 31 mars övergår nuvarande rapportering om allvarliga IKT-relaterade incidenter enligt Dora-förordningen till en ny version. Möjlighet till testrapportering finns redan nu.
FI har samlat teknisk information för rapportering enligt Dora-förordningen, enligt Europeiska Bankmyndighetens (EBA) ramverk 4.0.
Nu finns en sida på FI:s webbplats med samlad information om de krav på rapportering som gäller från och med i dag, i och med att Dora-förordningen börjar tillämpas.
Den 17 januari börjar kraven på att rapportera allvarliga IKT-relaterade incidenter enligt Dora-förordningen att gälla. Rapporteringen ska göras i FI:s rapporteringssystem Fidac.
Europeiska bankmyndigheten (EBA) har publicerat det rapporteringstekniska paketet (v4.0) på sin webbplats. Publiceringen innehåller de element som behövs för rapporteringen av informationsregister enligt Dora.
Finansinspektionens styrelse har beslutat om nya och ändrade föreskrifter och allmänna råd till följd av EU:s förordning om digital operativ motståndskraft för finanssektorn (Dora-förordningen).
Europeiska bankmyndigheten, EBA, har publicerat DPM-paketet: version 4.0.
FI har meddelat de europeiska tillsynsmyndigheterna, EBA, Esma och Eiopa att vi kommer att följa de gemensamma riktlinjerna (JC/GL/2024/36) om tillsynssamarbetet och informationsutbytet mellan de europeiska tillsynsmyndigheterna och behöriga myndigheter enligt förordning (EU) 2022/2554.
Nu finns mer detaljer klara om hur den obligatoriska rapporteringen av allvarliga IKT-relaterade incidenter och den frivilliga rapporteringen av betydande cyberhot ska göras.
Hjälp oss bli bättre genom att svara på våra frågor.
Det tar bara några minuter. Dina svar behandlas självklart anonymt.
Om du först vill se dig om på webbplatsen innan du svarar kan du välja alternativet "Svara senare".
Tack för din medverkan!
Vänliga hälsningar
Finansinspektionen