FI-forum: Hållbarhetsrapportering

2024-10-10 | Hållbarhet FI-forum

Nu finns nya regelkrav på plats i Sverige som genomför EU:s direktiv om hållbarhetsrapportering (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD). För att informera om de nya regelkraven bjuder FI in till ett FI-forum den 13 november.

EU-direktivet tillsammans med EU-förordningen om standarder (European Sustainability Reporting Standards, ESRS) kommer successivt ersätta det nuvarande direktivet om icke-finansiell information i årsredovisningar (Non-Financial Reporting Directive, NFRD). Syftet med de nya reglerna är att det ska finnas jämförbar, tillräcklig och kvalitativ information om företags hållbarhetsarbete samlat i företagens förvaltningsberättelse. Kravet på en ny hållbarhetsrapport kommer också inkludera att företaget rapporterar i enlighet med taxonomiförordningen.

Seminariet riktar sig främst till företag med skyldighet att rapportera enligt regelverket. Max två deltagare per företag. Övriga intressenter får delta i mån av plats. Seminariet kommer även kunna ses i efterhand digitalt.

För att forumet ska bli så givande som möjligt tar vi gärna emot eventuella frågor i förväg. Mejla frågor till fiforum@fi.se senast den 6 november.

Datum och tid

Onsdagen den 13 november 2024 kl. 9.30–10.30

Kaffe och registrering från kl. 9.00.

Vänligen var på plats i god tid och ta med giltig legitimation.

Plats

FI:s lokaler på Brunnsgatan 3, Stockholm.

Anmälan

För att delta på plats anmäler du dig via länken nedan. Du får ett bekräftelsemejl där du kan ändra din anmälan eller avboka dig. Vi vill ha en anmälan/registrering per person. Sista anmälningsdag är den 28 oktober.