Förbättrade frågor och svar om insynshandel

2022-12-07 | Nyheter Marknad

Nu finns en uppdaterad och mer fyllig samling av frågor och svar om insynshandel på FI:s webbplats. Målgruppen är personer som behöver rapportera in insynshandel till Finansinspektionen.

Det kommer in många frågor om insynshandel och om rapporteringen av insynshandel till FI. Med ledning av detta har vi nu gjort en större genomgång av de vägledande frågor och svar om insynshandel som vi publicerar på vår webbplats, och förtydligat och kompletterat denna kunskapsbas.

Ett skäl till att det är viktigt att rapporteringen av insynshandel går rätt till är att den ligger till grund för vårt insynsregister. Det är en populär tjänst och en informationskälla som många beaktar när de fattar beslut om investeringar. Därför har det stor betydelse att informationen i registret är korrekt.

Med den här uppdateringen av våra frågor och svar hoppas vi kunna bidra till att marknaden får tillgång till mer information och korrektare uppgifter via insynsregistret genom att personer i ledande ställning får tydligare vägledning till hur de ska rapportera sina transaktioner till FI.

Vi kommer fortsätta att arbeta med våra frågor och svar för att förbättra vår information på fi.se.