Gymnasieelever tävlar i privatekonomi

Nu startar en tävling i privatekonomi för Sveriges gymnasieelever - Money Week Challenge.

Det sker inom ramen för Finansinspektionens arbete med finansiell folkbildning. Tävlingen arrangeras av FI tillsammans med Ung Privatekonomi, Ung Ekonomi, Sveriges Elevkårer, Nasdaq och Kungliga Myntkabinettet. Syftet är att uppmärksamma vikten av kunskaper om privatekonomi för barn och unga.

I dag kommer gymnasieelever att kunna börja arbeta med sina tävlingsbidrag till Money Week Challenge. I anslutning till tävlingen får eleverna en inspirationsföreläsning med Ung Privatekonomi eller Ung Ekonomi. Eleverna publicerar sen sitt tävlingsbidrag på YouTube. Den vinnande klassen får sin bild publicerad på storbildskärm på Times Square i New York. Vinnarna utses under temaveckan Money Week den 31 mars i Stockholm.

– Under förra årets tävling var det en otroligt god stämning med många bra tävlingsbidrag. I år hoppas vi på bidrag av samma kaliber. Vi är jätteglada för att tävlingen i år är nationell och att fler elever har möjlighet att delta och lära sig mer om privatekonomi och sparande, säger Therése Wieselqvist Ekman, ansvarig för privatekonomisk utbildning på FI.