Nya filmer för Koll på cashen

Nu finns nya filmer som lärare kan använda för undervisning i privatekonomi på gymnasiet. Materialet är framtaget i samarbete med Konsumentverket och Kronofogden.

I februari kompletteras filmerna med en lärarhandledning och en animation om samhällsekonomi som publiceras på webbplatsen kollpacashen.se.

Det nya filmmaterialet består av fyra fristående avsnitt med tydliga fokusämnen: budget, avtal, skuld och spara & låna. Dessa ämnen omfattar både privatekonomi och konsumenträtt.

Materialet tar avspark i gymnasieskolans läroplan Gy11 där privatekonomi och konsumenträtt ingår som centralt innehåll för samtliga gymnasieprogram inom samhällskunskap 1a1 och 1b. Förhoppningen med nylanseringen är att Koll på cashen ska underlätta för lärarna att täcka in kursmålen för privatekonomi.

- Vi är väldigt glada över att lansera de nya filmavsnitten som så tydligt är förankrade i läroplanen och byta ut den tidigare versionen som har några år på nacken, säger Sofia Bjursell som arbetat med projektet under ett års tid.