Ditt barn & dina pengar - ny föräldraguide om privatekonomi

I dag lanseras boken Ditt barn & dina pengar – en föräldraguide om privatekonomi. Ett resultat av det projekt som FI startade i höstas för att öka blivande föräldrars ekonomiska kunskaper.

Föräldraguiden riktar sig främst till förstagångsföräldrar och är indelad i tre kapitel: Gravid, Förälder och Familj. Den fysiska boken kan spridas via personer som möter förstagångsföräldrar i sitt dagliga arbete. Boken finns också att läsa som pdf-fil på www.dittbarnochdinapengar.se.

Ditt barn & dina pengar har tagits fram av Finansinspektionen inom ramen för FI:s uppdrag med finansiell folkbildning. Boken innehåller fakta och information från Centrala studiestödsnämnden (CSN), Fondbolagens förening, Försäkringskassan, Konsumenternas Bank- och finansbyrå, Konsumenternas Försäkringsbyrå, Konsumentverket, Kronofogden och Pensionsmyndigheten.

Genom en riktad insats mot blivande föräldrar har boken som syfte att förebygga framtida problem och öka kunskaperna inom de områden som blir särskilt viktiga i den förändrande livssituationen som det innebär att bli förälder.

I samband med lanseringen av boken släpper vi också ett specialavsnitt om föräldraguiden i vår poddradio. Lyssna på det i podden Privatekonomi med Finansinspektionen