Inrapportering av halvårsrapport för betalningsinstitut och institut för elektroniska pengar

2022-12-08 | Nyheter Rapportering Bank

Från och med 2022-12-31 ska inrapporteringen av halvårsrapporten för betalningsinstitut och institut för elektroniska pengar ske i Fidac i stället för i det system för periodisk inrapportering som nås genom en installerad applikation.

Texten är uppdaterad 2023-01-18 med länk till rätt sida om Fidac efter att vissa ändringar gjorts av webbplatsens design och struktur  

Inloggning och behörighetshantering sker via Rapporteringsportalen, precis som vid tidigare inrapportering. De personer som redan har behörighet för periodisk rapportering i Rapporteringsportalen kommer att ha åtkomst till Fidac.

Rapporteringen i Fidac ska göras genom att antingen manuellt mata in data i ett webbaserat formulär eller genom att ladda upp en json-fil. Json-filen ska skapas enligt det schema som finns på vår webbplats (se länk nedan). Alla rapportörer kommer få ett mejl med ytterligare instruktioner om rapporteringen.

Instruktionsfilmer samt en lathund som beskriver rapportering i Fidac finns tillgängliga på sidan Fidac.

Notera att detta inte gäller rapporten F8320 Registrerade Betaltjänstleverantörer. Den rapporten kommer att lämnas i Fidac först from 2023-06-30.

Testrapportering

Det finns redan nu möjlighet att testrapportera innan den skarpa rapporteringsperioden startar.