AIFMD-rapporter flyttas till Fidac

2024-05-29 | Nyheter Rapportering

Från och med referensdatum 2024-09-30 ska rapportering för alternativa investeringsfonder avseende fondförvaltare (AIFM) och tillhörande fonder (AIF) skickas in i rapporteringssystemet Fidac.

Rapporteringen i Fidac sker på samma sätt som tidigare i rapporteringssystemet Periodisk inrapportering genom att en xml-fil laddas upp. Xml-filerna skapas med det xml-schema som är oförändrat från tidigare rapporteringssystem och finns tillgängligt på Esmas webbplats.

Testrapportering och inloggning

Testrapportering är möjlig från början av juni via valet "Fidac Testrapportering" i rapporteringsportalen. Vi kommer dock inte att kunna besvara eventuella frågor om till exempel valideringsresultat under sommarperioden.

Inloggning och behörighetshantering sker via rapporteringsportalen, precis som vid tidigare inrapportering. De personer som redan har behörighet för periodisk rapportering i rapporteringsportalen kommer att ha åtkomst till Fidac. Den skarpa rapporteringen kommer finnas via valet "Fidac" i rapporteringsportalen i september.