Bedragare påstår sig ringa från FI

2023-03-24 | Nyheter Konsumentskydd

Vi har fått veta att bedragare just nu kontaktar konsumenter och påstår sig ringa från FI. Bedragaren uppger olika personnamn. Dessa personer arbetar inte på FI.

Konsumenten erbjuds hjälp med att få tillbaka pengar som tidigare investerats och förlorats. Även personer som inte investerat har blivit kontaktade och luras att tro att de har någon form av tillgångar i krypto som de kan få hjälp eller stöd att få tillbaka eller placera. Andra konsumenter erbjuds hjälp i samband med penningöverföringar och uppmanas betala för att verifiera sitt konto.

FI har inte något räddningsprogram och vi hjälper inte till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier. FI har inte heller någon verifieringstjänst för penningöverföringar.

Om du blir kontaktad ska du aldrig starta ditt bank-id eller din bankdosa på uppmaning av den som ringer. Ta heller inte emot hjälp att logga in på banken tillsammans med bedragaren för att på så sätt få tillbaka pengar. Råkar du som konsument ut för ett investeringsbedrägeri ska du alltid göra en polisanmälan.