Försäkringsföretagens solvenssituation för tredje kvartalet

Under det tredje kvartalet i år var det inget försäkringsföretag eller tjänstepensionsföretag som underskred de lagstadgade kvoterna för solvens- och minimikapitalkrav (SCR- och MCR-kvoterna) på 100 procent. Det framgår av den kvartalsstatistik som FI publicerat i dag. Dessa data presenteras från och med nu på ett mer överskådligt och interaktivt sätt på fi.se.

FI publicerar kvartalsvis utfallen i det vi kallar snabbspårsprocessen, där vi granskar samtliga försäkringsföretag översiktligt och redovisar hur de förhåller sig till ett antal gränsvärden vi satt upp för olika nyckeltal.

Uppgifterna gäller svenska försäkringsföretag som följer Solvens 2-regelverket och tjänstepensionsföretag som rapporterar riskkänsliga kapitalkrav.

Från och med i dag går det att se resultatet från en del av den granskning som FI gör av de kvantitativa uppgifter som svenska försäkringsföretag som lyder under Solvens 2-regelverket rapporterar in till FI på ett nytt sätt. Det går bland annat att välja vilken typ av företag man vill se data för, se längre tidsserier i samma vy och få fram kurvor över utvecklingen på sikt.