Webbenkät från Eiopa om konsument- och investerarskydd

Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa) har publicerat en webbenkät om konsument- och investerarskyddsfrågor som ska besvaras senast den 25 februari 2022. Myndigheten uppmanar alla intressenter, som konsumentorganisationer, den akademiska världen, branschföreningar, försäkringsföretag och försäkringsförmedlare att besvara enkäten.

EU-kommissionen har bett om råd från de europeiska tillsynsmyndigheterna med anledning av en kommande strategi för konsument - och investerarskydd (eng. Retail Investment Strategy). Det övergripande syftet med kommissionens strategi, som är en del av planen för kapitalmarknadsunionen, är att förbättra skyddet för konsumenter och samtidigt öka konsumenters delaktighet på finansmarknaden.

Resultatet av webbenkäten ska ligga till grund för det råd som Eiopa ska lämna till EU-kommissionen den 30 april 2022, därför är tidsfristen fyra veckor. Utöver webbenkäten kommer Eiopa att arrangera en offentlig utfrågning den 18 februari, där registrering om medverkan är öppen fram till den 11 februari.