FI-enkät till företag med tillstånd

2015-10-05 | Nyheter Om FI

FI genomför nu en enkät med ett urval av de företag som står under vår tillsyn om hur de bedömer FI:s verksamhet och hur kontakterna med FI fungerar.

Resultatet av enkäten kommer att användas i den interna verksamhetsuppföljningen och för fortsatta förbättringsinsatser. Nytt för 2015 är att enkäten kommer att följas upp med ett antal djupintervjuer för att få bättre och djupare kunskap om branschens synpunkter på hur FI utför sitt uppdrag.

Undersökningens första del genomförs av undersökningsföretaget Markör med hjälp av telefonintervjuer. Cirka 400 finansiella företag som verkar med tillstånd från FI har valts ut. I första hand kontaktas vd eller koncernchef, i andra hand någon som utsetts av denne.

Från FI:s sida är vi angelägna om att nå personer som har synpunkter på hur vår tillsyn, regelgivning och tillståndsverksamhet bedrivs. Intervjun beräknas ta cirka fem minuter.

Det är sjätte gången som FI genomför denna undersökning och frågeställningarna är i stort desamma mellan åren. Här kan du se tidigare års undersökningar.

Ansvarig för enkäten på Finansinspektionen är kommunikationschef Annika Zervens.