FI stärker ledningsgruppen

2016-01-25 | Nyheter

Finansinspektionen bryter ur personalavdelningen ur verksamhetsområde Administration och bildar en stab för HR-frågor. Syftet är att få ett tydligare fokus på de utmaningar som en växande organisation måste hantera, t ex kompetensutveckling och -försörjning. Personalchef Linda Ullman kommer att ingå i FI:s ledningsgrupp.

För att säkerställa ett fortsatt fokus på att behålla och utveckla FI:s personal har FI:s styrelse tagit beslut om att lyfta ur personalavdelningen ur verksamhetsområde Administration och personal och istället inrätta en HR-stab. Personalchefen sitter med i FI:s ledningsgrupp.

Samtidigt sker även följande förändringar när det gäller FI:s rapporteringsvägar. Verksamhetsområdena Bank, Marknader, Försäkring och Konsumentskydd samt staberna för Juridisk samordning och Ekonomisk analys rapporterar till generaldirektören. Kommunikationsstaben, HR-staben och verksamhetsområde Administration kommer att från och med 1 februari att rapportera till biträdande generaldirektören.

– Finansinspektionen har de senaste åren vuxit mycket. Detta tillsammans med en relativt hög personalomsättning gör det nödvändigt för oss som myndighet att arbeta aktivt med dessa frågor. Med HR-staben direkt representerad i ledningsgruppen kommer vi ha bättre förutsättningar att hantera dessa frågor, säger Erik Thedéen, generaldirektör.

Förändringarna gäller från och med den 1 februari 2016.