Inbjudan till analytikerträff – kommande kapitalkrav på svenska banker

INBJUDAN

Torsdag den 8 maj kl. 15 bjuder Finansinspektionen (FI) in till analytikerträff för att presentera sin syn på kommande kapitalkrav på svenska banker.

Den senaste finanskrisen ledde fram till en global överenskommelse om att stärka banksystemen. Som ett led i genomförandet av den överenskommelsen presenterade regeringen nyligen ett lagförslag om förstärkta kapitaltäckningsregler, där FI föreslås besluta om hur flera centrala kapitalkrav ska utformas. De besked som FI ger om kapitalkraven syftar till att förstärka bankernas kapitaltäckning och därmed göra banksystemet starkare.

FI:s ställningstaganden och överväganden om åtgärder, som den kontracykliska kapitalbufferten, kapitalkrav för systemrisker, riskviktsgolvet på bolån samt det företagsindividuella kapitalkravet i pelare 2, presenteras av Uldis Cerps, verksamhetsområdeschef för Bank, Karin Lundberg, rådgivare och Henrik Ekenman, analytiker.

Analytikerträffen är endast till för analytiker. Antal platser är begränsade. Uppge därför namn och vilket företag du representerar i din anmälan.

Anmälan sker till analytikertraff@fi.se

Tid: Torsdag 8 maj kl. 15.00
Plats: FI:s lokaler på Brunnsgatan 3 i Stockholm

FI:s ställningstaganden och överväganden om de kommande kapitalkraven kommer att publiceras på fi.se kl 08.00 den 8 maj.