Information om Victory Life i likvidation

2015-01-09 | Nyheter Konsumentskydd

Med anledning av att den utländska försäkringsgivaren Victory Life har försatts i likvidation av en domstol i Brittiska Jungfruöarna, har likvidatorerna nu skickat ut ett informationsbrev till försäkringstagarna. Nedan följer en summering av detta brev på svenska.

Den utländska domstolen anser att försäkringstagarnas medel hos Victory Life ska anses vara separerade från bolagets egna medel. Likvidatorerna anser att det i nuläget finns tre alternativ att handskas med tillgångarna eller fördela dem till respektive försäkringstagare:

  • samtliga tillgångar kan överföras till ett annat försäkringsbolag,
  • tillgångarna kan säljas/likvideras/lösas in av likvidatorerna och därefter återföras till försäkringstagarna,
  • äganderätten av en tillgång kan överföras direkt till en försäkringstagare.

Likvidatorerna har bedömt att Victory Life i princip saknar egna tillgångar och att medel måste tillföras bolaget för att likvidationen ska kunna slutföras. Domstolen har därför bestämt att likvidatorerna ska hålla kvar 7,8 procent av värdet på varje tillgång som realiseras och fördelas till försäkringstagarna. Procentsatsen har bestämts utifrån en granskning av kassaflödet och tillgångarna i Victory Life. Ett eventuellt överskott av kvarhållna medel ska därefter betalas ut proportionellt till försäkringstagarna.

Försäkringstagare som vill invända mot domstolens bedömningar enligt ovan kan göra det senast den 23 januari 2015 kl. 16.00 (lokal tid) genom att mejla till victorylife@kpmg.vg

Om det inte har inkommit några invändningar inom föreskriven tid kommer likvidatorerna att be försäkringstagarna att fylla i en blankett med närmare uppgifter kring sina tillgångar samt på vilket sätt han eller hon vill att tillgångarna ska fördelas.

Om en försäkringstagare bedömer att hans eller hennes tillgångar är föremål för omedelbar värdeförlust bör likvidatorerna kontaktas via mejl.

Likvidatorerna lämnar mer information om likvidationen på Victory Lifes webbplats. Där finns också informationsbrevet publicerat samt kontaktuppgifter till likvidatorerna.

Frågor i detta ärende hänvisas till likvidatorerna.

Läs mer:

Victory Life i likvidation (uppdaterad information) (2014-11-28)

Myndighet vill försätta Victory Life i likvidation (2014-11-19)

Ombud för Victory Life har utsetts (2014-01-24)

Rättad version: Victory Life måste upphöra med verksamhet i Sverige (2013-12-19)