Navigea (fd Acta) kan mista tillstånd i Norge

2014-03-19 | Nyheter Konsumentskydd

Norska tillsynsmyndigheten Finanstilsynet har den 17 mars förvarnat Navigea Securities AS (tidigare Acta) om att bolagets tillstånd för värdepappersverksamhet kan komma att återkallas.

Enligt de regler som gäller i Norge har bolaget möjlighet att uttala sig om Finanstilsynets förhandsvarning. Det ska ske inom senast 7 april 2014. Innehållet i förvarningen är inte offentligt. Under tiden har Navigea Securities fortsatt tillstånd och kan fortsätta att driva sin rörelse.

Navigea Securities är ett norskt bolag som norska Finanstilsynet har tillsyn över. Svenska Finansinspektionen följer Finanstilsynets ageranden och verkar för att skydda svenska kunder. Verksamheten i Sverige drivs genom filialen Navexa filial till Navigea Securities AS och i försäkringsförmedlingsbolaget Navexa Securities AB. Totalt har koncernen cirka 20.000 kunder i Sverige.

Har du frågor som kund kan du följa den information som bolaget publicerar på www.navigea.no och www.navexa.se. Navigea Securities är ett dotterbolag till det i Norge börsnoterade Agasti Holding ASA.

Läs mer

Information från Finanstilsynet

Information från moderbolaget Agasti